Interview familieopstellingen tijdschrift Wendy

De Kwestie

‘Ik ben al ruim de dertig gepasseerd, verdien het meest van mijn familie en heb mijn eigen huis. Toch word ik door mijn oudere broers en ouders nog steeds behandeld als een jonkie. Ik ben dit zat, hoe kan ik dit doorbreken?’

Deze kwestie werd me voorgelegd door Nienke Blokhuis, die mij interviewde voor het winternummer van de Wendy, dat op 30 november 2017 verscheen. Het thema van dit nummer van Wendy: ‘De kracht van familie.’

De kracht van familie: het systemisch perspectief

De aandacht voor het systemisch kijken naar problemen en klachten neemt toe. Ik ben daar heel blij mee. Of het nu gaat om burn-out, een onvermogen om keuzes te maken of een terugkerende irritatie zoals in Wendy’s kwestie. Er zijn veel vragen die we door zo’n inkijk in onze familie beter kunnen beantwoorden. We hebben een bredere context nodig, die verder reikt dan onze eigen persoon, om meer van onszelf te leren begrijpen en te kunnen plaatsen. Als je hiervan wat voorbeelden wilt lezen, dan ben je welkom om verder op deze site te kijken.

Als je de jongste bent…

In het interview geef ik mijn systemische visie op bovenstaande Kwestie van ‘de jongste’, en vertel ik over familieopstellingen bij mij op de praktijk. Ook hebben we het over met welk soort vragen en klachten een familieopstelling je inzicht kan geven.

Voor het volledige interview en het antwoord op de Kwestie verwijs ik je graag naar het Wendy winternummer. Graag wil Nienke Blokhuis op deze plek nog eens bedanken voor het leuke gesprek dat we hadden. Voor meer informatie over familieopstellingen of om je in te schrijven op één van mijn tweedaagsen kun je op deze website terecht.

Petra

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.