Schurende familiebanden: ‘Zoetstof’ door theatergroep De Vlieg

Leuke opdracht voor een familieopsteller

Afgelopen woensdag mocht ik tijdens het Festival Cement in de Verkadefabriek iets heel leuks doen: een tafelrede houden over ‘knellende familiebanden’. Als specialist op dit onderwerp ging in in gesprek met bezoekers van het Festival.

Mijn tafelrede ging vooraf aan de voorstelling ‘Zoetstof’ van theatergroep de Vlieg. Aan tafel sprak ik met een aantal gasten over hoe hardnekkig systeemdynamieken zijn. Je plek in de familie van herkomst: veilig, maar vaak ook benauwend. Herkenbaar voor veel van mijn cliënten voor familieopstellingen: je hebt super veel zin om je familie te zien bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, maar als je bij elkaar bent, dan is het na een paar uurtjes wel weer genoeg. Wat doen die schijnbaar onomkeerbare familie-automatismen met je?

Bezoek dit toneelstuk…

…als familiebanden je boeien. Drie broers komen samen na de begrafenis van hun vader. Dan komen ze elkaar weer echt tegen in hun huis van herkomst.

‘Zoetstof is een familiekomedie over het verzinken in oude patronen waaruit je dacht voorgoed te zijn ontsnapt.’

Een geweldige voorstelling, broeiend en boeiend. Nog tot 28 mei te bezoeken in verschillende theaters in Nederland. Meer informatie en speellijst hier te vinden.

Veel plezier,

Petra

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.