Praktische informatie

FAMILIEOPSTELLINGEN IN EEN GROEP: 

De familieopstellingen vinden plaats op Achterstraat 60 in Asperen. Parkeren kan voor de deur. De tijden zijn van 10.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. We houden regelmatig een pauze. Een heerlijke vegetarische lunch, koffie thee en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs.

Groepsgrootte, vraagstellers en representanten

Groepen bestaan bij mij uit maximaal 12 deelnemers, meestal zijn het er wat minder. Tijdens een opstellingsdag doen we maximaal 5 opstellingen; er zijn dus 5 ‘vraagstellers’. De rest van de groep bestaat uit representanten, mensen die zonder eigen vraag komen, en die een dag aanwezig zijn om dit proces mee te maken en mee te helpen mogelijk maken. Als vraagsteller ben je voor de overige vraagstellers ook representant. Als representant kun je gevraagd worden om voor ‘iets’ of ‘iemand’ uit het systeem van herkomst van de vraagsteller te gaan staan tijdens een opstelling. Een unieke ervaring om opstellingen van dichtbij mee te maken en te leren over de universele systemische principes van het opstellingenwerk.

Vertrouwelijkheid

De belangrijkste afspraak die we maken als groep is die van vertrouwelijkheid. Alles wat aan de orde komt, blijft binnen de vier muren van mijn praktijk. Dit is iets dat we bij aanvang van het werk met elkaar afspreken.

Deelname en Annuleren

Je deelname is bevestigd door jouw betaling via deze website. Het kan zijn dat de gekozen datum na bestelling toch niet goed uitkomt. Tot 21 dagen van te voren kun je dan een andere ééndaagse kiezen, in overleg met mij. Mocht je je deelname helemaal willen annuleren, dan kan dat kosteloos tot 21 dagen voor de opstellingsdag. Annuleer je daarna, dan kun je 50% van jouw betaling terug krijgen tot 7 dagen van tevoren. Vanaf 7 dagen voor de start van de familieopstellingen kun je je geld niet meer terugkrijgen. Ingeval van overmacht (hieronder versta ik ook een positieve coronatest) op het laatste moment kijken we samen of je jouw familieopstelling op een andere dag kunt inhalen.

Soms gaat het niet door: hoe lossen we het dan op?

Mochten er onvoldoende deelnemers zijn om opstellingen mee te kunnen doen, dan moet ik het annuleren en dan hoor je dat zo snel mogelijk. We hebben voor een opstelling een groep nodig. We verplaatsen dan jouw opstelling of representantenplek naar een andere door mijn georganiseerde opstellingsdag van jouw keuze. Als je dat niet wilt, dan krijg je je geld natuurlijk terug.

OPSTELLINGEN MET EEN PAARD/MET DE KUDDE

Een opstelling met een paard of met de kudde kan op twee manieren:

in een groepje: We werken dan een ochtend van 9.00 uur tot 13.00 uur met maximaal 4 personen en 2 begeleiders. We werken met de kudde of met 1 paard. Elke deelnemer heeft zijn/haar eigen systemische coachingssessie bij het paard/de paarden en we kijken met elkaar mee bij de overige coachings sessies. Het kan zijn dat je als toeschouwer een rol als representant krijgt, net als bij de ‘gewone opstellingen’ met een groep. Ik werk, als het om sessies met paarden in de kudde gaat, samen met Ingrid Houweling. Zij is tevens gastvrouw op de stal waar we werken. Ingrid leeft dagelijks tussen paarden verstaat en ‘spreekt’ hun taal zoals ik nog niet eerder gezien heb. Zij vult mij aan waar ik iets mocht missen als het gaat om de paarden.

Eerdere deelnemers geven aan hoe bijzonder het is geweest voor hen om met zo’n ochtend mee te doen. Je leert niet alleen van je eigen sessie, maar ook van de sessies met de anderen. Er is zoveel herkenbaar. Daarnaast is het geweldig om te zien wat paarden ons vertellen en daar ben je dan de hele ochtend getuige van. We spreken vanzelfsprekend af dat alles wat we horen en zien van elkaar vertrouwelijk is. Inschrijven voor zo’n ochtend kan hier.

één op één: Je kunt voor een afspraak hiervoor contact met mij opnemen. We werken dan met 1 paard, of met een kudde, afhankelijk van jouw vraag. Ook hier zal Ingrid Houweling, in elk geval als het gaat om het werken met de kudde, bij zijn.

Deelname en annuleren paardensessie(s)

Voor een individuele sessie of een ochtend met de paarden gelden dezelfde deelname- en annuleringsregels als boven genoemd voor de familieopstellingen in een groep. Omdat we ook met de factor ‘het weer’ te maken hebben, kan het zijn dat het vanuit mij/ons op het laatste moment nog afgeblazen moet worden, omdat we geen binnenlocatie hebben. Ik neem, als het te slecht weer dreigt te worden (veel regen, harde wind), uiterlijk de avond van te voren contact met je op via telefoon of whatsapp om je te laten weten dat we het moeten verzetten. We zien dat natuurlijk al een beetje aankomen in aanloop van de dag, je kunt dat zelf ook in de gaten houden en bij twijfel even contact opnemen.

KOSTEN EN TERUGGAVE VERZEKERING

Je ontvangt, als je een opstellingsdag doet als vraagsteller, op jouw aanvraag, van mij een factuur die je kunt indienen bij je verzekeraar. Als je aanvullend verzekerd bent, dan krijg je vaak een deel terug. Op www.nvpa.org kun je zien of jouw pakket de juiste aanvullende verzekering hiervoor heeft. Als representant krijg je helaas niets terug van je verzekering. Je inschrijving voor een opstellingsdag is pas zeker als je betaald hebt. De factuur die je krijgt na een systemische opstelling met paarden, kun je ook indienen bij je verzekeraar.

Reservelijst

Mocht je je willen inschrijven voor een opstelling met een groep of met een paard/de kudde, en de ‘voorraad’ is op (zo heet het in de webshop :), mail me dan even, dan zet ik je op de reservelijst. Mocht er iemand uitvallen, dan neem ik contact met je op.

Privacy

Ik zet mij als NVPA-therapeut en PSYCHOLOOG NIP in om je privacy te waarborgen.

Vragen

Heb je vragen over aanmelding, betaling, annulering, restitutie, reservelijst of wat dan ook, neem dan even contact met mij op.