Familieopstellingen Culemborg

Wil je graag een familieopstelling doen? Ik werk intussen 20 jaar als psycholoog op mijn eigen praktijk in Asperen, ongeveer 20 minuten rijden van Culemborg.

Familieopstellingen begeleid ik sinds 2008. Ik ervaar deze methode als een van de meest effectieve manieren om stappen te zetten in persoonlijke processen. Met enige regelmaat organiseer dagen waar je je voor kunt inschrijven als vraagsteller of als representant (deelnemer zonder eigen vraag).

Daarnaast ben ik heel ook enthousiast geworden van het werken met systemische opstellingen met behulp van paarden.

Paardencoaching door een psycholoog Culemborg

Paardencoaching wordt op steeds meer plaatsen aangeboden. Maar hoe weet je of je een goede begeleiding krijgt? Of de paardencoach ook ‘verstand van mensen’ heeft? Voor mij als psycholoog is het werken met paarden één van de manieren om mijn cliënten te helpen in hun persoonlijke proces. Ik doe dat op een stal in Heukelum, 20 minuten rijden van Culemborg. Ik werk met paarden vanuit ‘systemische invalshoek’. Te vergelijken met familieopstellingen. Deze organiseer ik
overigens ook maandelijks op mijn praktijk in Asperen. Meer informatie over opstellingen met paarden vind je hier: Systemische opstellingen met behulp van paarden.

Quote:

Heukelum en een paardenstal. Een alleraardigste boerin en een vertrouwenwekkende psycholoog/begeleidster. Na een kop thee en nadere kennismaking loop ik met Petra naar het stukje land waar een paard staat dat dienstbaar aan mijn vraag is.

Petra helpt af te stemmen op het paard, de omgeving en mezelf. Er ontstaat een luisterende bedding. En dan begint het. Een bijzondere interactie tussen mij, mijn intentie, Petra haar woorden en de beweging van het paard. Het is alsof we synchroon met hetzelfde bezig zijn. Petra functioneert zijdelings en toch volledig aanwezig als een soort brug tussen mij en het paard. Totdat ik en het paard verbonden raken in de thematiek waarin ik me bevind. De spiegeling raakt me telkens opnieuw heel diep. Ik oogst inzichten, nu en dan met een subtiele handreiking van Petra op het juiste moment.

Met mijn laarzen in de modder en de wind door mijn haren beleef ik deze morgen hoe een deel van mijn ongeziene innerlijk liefdevol zichtbaar wordt door de interactie tussen mij, een behulpzaam paard en een solide begeleiding. | Man, 46 jaar

Een familieopstelling is een methode om de systemische achtergrond van vragen en klachten helder te krijgen en tot een oplossingsrichting te komen. Neem contact met mij op als je iets wilt vragen, of geef je op via deze website.