Familieopstellingen Nieuwegein door psycholoog

Familieopstellingen worden steeds bekender. Voor mij is deze methode al 10 jaar een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik organiseer maandelijks dagen waarop mensen met deze methode kennismaken en stappen zetten in hun persoonlijke proces. De dagen die ik organiseer vinden plaats in Asperen, 20 minuten rijden van Nieuwegein. Daarnaast werk ik ook systemisch met paarden. Velen gingen je voor als vragensteller bij een opstelling:

Samen met mijn man deelgenomen aan de tweedaagse familie opstellingen. Voor mij niet geheel onbekend, maar toch weer zo verrassend met hele mooie inzichten.

Ik ben weer een stukje dichter bij mezelf gekomen. Heel bijzonder hoe zichtbaar wordt wat er speelt, wat er aangekeken mag worden en wat geaccepteerd of losgelaten mag worden. Dit geeft me heel veel rust en ruimte om weer verder te kunnen in ontwikkeling.

Ook was het bijzonder om de opstelling van mijn man te zien. Het geeft bevestiging, begrip en zeker heel veel verbinding!

Petra begeleidt de opstellingen met heel veel rust en warmte. Ik voelde me erg op mijn gemak, waardoor ik dicht bij mijn gevoel kon blijven. Ik wist niet precies met welke vraag ik een opstelling wilde, maar Petra stelt de vragen vanuit verbinding en weet daardoor exact datgene naar voren te halen wat je raakt in je ziel en wat dus prioriteit heeft.

Ook als representant heb ik mooie inzichten gekregen. De verschillende situaties en rollen in een opstelling brachten bij mij ook dingen in beweging doordat er raakvlakken waren.

Carla

Naast het werk in groepen werk ik, zoals ik ook met familieopstellingen samen met paarden.  systemische opstellingen met behulp van paardenis een relatief nieuw werkgebied maar zeker zo effectief als met een groep. Mijn paarden staan in Heukelum. Welkom!

Paardencoaching door een psycholoog Nieuwegein

Een van de trends in begeleiding: coaching met behulp van paarden. Ik wil je een advies geven. Blijf goed met twee benen op de grond staan en weet met wie je in zee gaat voordat je ergens begint aan paardencoaching. Zorg dat je zo’n begeleiding alleen laat doen door iemand die niet alleen veel van paarden, maar minstens zoveel van menselijke processen weet.

Voor mij als psycholoog met twintig jaar ervaring is het werken met paarden één van de manieren om mijn cliënten te helpen in hun persoonlijke proces. Wat mij betreft komt de begeleiding van de mens op de eerste plek en paarden zijn hierbij ‘mijn collega’s’.

Ik doe dat op een stal in Heukelum, 25 minuten rijden van Nieuwegein. Ik werk met paarden vanuit ‘systemische invalshoek’. Te vergelijken met familieopstellingen. Deze organiseer ik overigens ook maandelijks op mijn praktijk in Asperen. Meer informatie over mijn paarden-werk: Systemische opstellingen met behulp van paarden.

Neem contact met mij op als je iets wilt vragen, of geef je op voor familieopstellingen via deze website.