Familieopstellingen door een psycholoog Leerdam

Familieopstellingen. Een methode die steeds meer bekendheid geniet. Ik werk intussen al 10 jaar als familieopsteller in Asperen, vijf minuten rijden van Leerdam.

Met enige regelmaat organiseer ik dagen waar je je voor kunt inschrijven als vraagsteller of als representant (deelnemer zonder eigen vraag). Een familieopstelling is zo bijzonder om te ervaren, zelfs als je geen eigen vraag hebt, maar deelneemt als representant.

Daarnaast ben ik heel ook enthousiast geworden van het werken met systemische opstellingen met behulp van paarden. Mijn paarden staan in Heukelum. Velen gingen je voor.

Neem contact met mij op als je iets wilt vragen, of geef je op voor familieopstellingen via deze website.

Petra’s liefde voor mensen is zo goed voelbaar. Dit maakt dat je je veilig voelt bij haar en je echt helemaal durft te laten zien. Zo is ze als geen ander in staat om heel snel vertrouwen te creëren. Zowel individueel als in groepen. De liefde combineert ze met een goede dosis pit en kritisch vermogen, waardoor ze je begeleidt naar de kern. - Elsbeth Tramper, Drietact. Ontwikkelaar van mens, team en organisatie.

Paardencoaching door een psycholoog Leerdam

Een van de trends in begeleiding: coaching met behulp van paarden. Ik wil je een advies geven. Blijf goed met twee benen op de grond staan en weet met wie je in zee gaat voordat je ergens begint aan paardencoaching. Zorg dat je zo’n begeleiding alleen laat doen door iemand die niet alleen veel van paarden, maar minstens zoveel van menselijke processen weet.

Voor mij als psycholoog met twintig jaar ervaring is het werken met paarden één van de manieren om mijn cliënten te helpen in hun persoonlijke proces. Wat mij betreft komt de begeleiding van de mens op de eerste plek en paarden zijn hierbij mijn ‘collega’s. Ik doe dat op een stal in Heukelum, vijf minuten rijden van Leerdam. Ik werk met paarden vanuit ‘systemische invalshoek’.
Te vergelijken met familieopstellingen. Deze organiseer ik overigens ook maandelijks op mijn praktijk in Asperen. Meer informatie over mijn paarden-werk: Systemische opstellingen met behulp van paarden