Familieopstellingen Gorinchem door psycholoog

Familieopstellingen. Een methode die steeds meer bekendheid geniet. Ik werk intussen al 10 jaar als familieopsteller in Asperen, 20 minuten rijden van Gorinchem.

Petra’s liefde voor mensen is zo goed voelbaar. Dit maakt dat je je veilig voelt bij haar en je echt helemaal durft te laten zien. Zo is ze als geen ander in staat om heel snel vertrouwen te creëren. Zowel individueel als in groepen. De liefde combineert ze met een goede dosis pit en kritisch vermogen, waardoor ze je begeleidt naar de kern. - Elsbeth Tramper, Drietact. Ontwikkelaar van mens, team en organisatie.

Met enige regelmaat organiseer ik dagen waar je je voor kunt inschrijven als vraagsteller of als representant (deelnemer zonder eigen vraag).

Daarnaast ben ik heel ook enthousiast geworden van het werken met systemische opstellingen met behulp van paarden. Mijn paarden staan in Heukelum. Velen gingen je voor.

Paardencoaching door een psycholoog Gorinchem

Paardencoaching wordt op steeds meer plaatsen aangeboden. Aan de ene kant is dit prachtig; deze mooie dieren kunnen ons zoveel leren. Maar… aan de andere kant: hoe kom je er achter of jouw begeleider niet alleen maar verstand heeft van paarden, maar ook van mensen? Ik raad je aan om daar op te letten voordat je jouw verhaal aan iemand toevertrouwt.

Zelf werk ik intussen al twintig jaar als psycholoog. Het werken met paarden is drie jaar geleden in mijn leven gekomen, doordat mijn dochter een paard kreeg. Ik ontdekte wat paarden kunnen betekenen en heb verschillende opleidingen gevolgd om deze dieren te leren ‘lezen’. Met mensen werkte ik al. Voor mij als psycholoog is het werken met paarden één van de manieren om mijn cliënten te helpen in hun persoonlijke proces. Ik doe dat op een stal in Heukelum, 10 minuten rijden van Gorinchem. Ik werk met paarden vanuit ‘systemische invalshoek’. Te vergelijken met familieopstellingen (die ik ook maandelijks organiseer in een groep in Asperen) Meer informatie over paardencoaching vind je hier: Systemische opstellingen met behulp van paarden.

Neem contact met mij op als je iets wilt vragen, of geef je op voor familieopstellingen via deze website.